„Egy tisztább jövőért – nem csak egy hétig!”

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét szlogenjével indítjuk ezt a cikket, mivel teljes mértékben összecseng a Dresspack filozófiájával az üzenete. Minden akciónkkal, kedvezményünkkel, beszerzésünkkel és kommunikációnkkal azt igyekszünk megvalósítani, és mindenkit is ennek támogatására ösztönözni, hogy kevesebb ruha végezze hulladékként, illetve hosszabb élettartam után váljon csak a szeméttelep martalékává.

„Az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű kampány minden évben a hulladékmegelőzés más-más aspektusára összpontosít. A 2021. november 20-28. között megrendezésre kerülő idei tematikus hét kiemelt témája a „körkörös közösségek”.”

 

Mi, a Dresspack Csapata minden nap azért dolgozunk, hogy olyan használt ruhákat mentsünk meg, melyek állapotukat tekintve akár a boltok polcain is lehetnének. Tesszük mindezt úgy, hogy a használtruha webáruházunkon keresztül sokkal kedvezőbb áron juttatjuk el, nektek a lehetőséget arra, hogy ezeknek a használt ruháknak második esélyt, egy új életet adjatok saját ruhatáratok részeként.

Emellett Blogunkban sok hasznos cikket olvashattok arról, hogy

a használt ruha miért jó választás, 

hogyan vásároljatok tudatosan

milyen fazonú és stílusú ruhák illenek hozzátok,

hogyan viseljétek gondját a ruháitoknak,

milyen környezetbarát mosószerek vannak

és megismertetünk az ellenoldallal is.

 

„Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy megszólítsa az embereket, és rávilágítson a hulladékcsökkentés jelentőségére, illetve a hulladékgazdálkodás három kulcsfontosságú elemére: a megelőzésre, az újrahasználatra, valamint az újrafeldoldozásra.

A kampány kidomborítja az erőforrásokkal való takarékosság és a tudatos fogyasztói magatartás jelentőségét, melyekkel csökkenthető a keletkező hulladék mennyisége, és növelhető az anyagok élettartama.

Az idei „körkörös közösségek” tematika a hulladéktermelés kapcsán a kis helyi közösségek körforgásos gazdaságra való áttérésben játszott szerepét kívánja hangsúlyozni a fenntartható fogyasztási és termelési minták felé való átmenetben. Az esemény szervezői a kezdeményezéssel ösztönözni kívánják a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek a mindennapi fogyasztási szokásaikra.”

Az idézetek forrása: https://hulladekcsokkentesihet2021.hu/

 

Köszönjük, hogy ennyien meghallottátok a hangunkat, és partnerek vagytok a küldetésünkben egy szebb, tisztább, fenntarthatóbb jövőért!

Reméljük, hogy továbbra is támogattok minket és még többen csatlakoztok a közösségünkhöz, és váltok törzsvásárlókká a dresspack.hu használtruha webshopjában!