Így lehetsz Te is tudatos ruhavásárló

Legyél tudatos, ha a ruhavásárlásról van szó! Óvd a környezetedet

Bárkiből lehet tudatos ruhavásárló, és valójában ez csak egy kis odafigyelést és önuralmat igényel. Ha számodra is fontos a fenntartható jövő, akkor ezzel a néhány tippel te is hozzátehetsz egy szebb jövő megteremtéséhez. 

Ha tudatos ruhavásárló szeretnél lenni, kezdd azzal, hogy átnézed a szekrényed. Rendszerezd őket évszakok vagy alkalmak szerint. A rendszerezést annak megfelelően végezd el, hogy milyen életvitelt élsz.  

Ha a munkahelyed megköveteli a mindennapos elegáns viseletet, ezeket a ruhákat helyezd előre, könnyen elérhető helyre a szekrényedben.  

Készíts szetteket! A reggeli öltözködés is egyszerűbb, ha szettekben gondolkodsz. Lehet egy csomó olyan darab lapul a szekrényedben, amit valójában semmivel nem lehet felvenni. 

Válogasd össze azokat a darabokat, amikre már biztosan nincs szükséged, adományozd el, vagy vidd el a legközelebbi ruhagyűjtő konténerbe! 

Most, hogy a ruhatárad már rendben van, nézzük mi a helyzet a ruhavásárlással 

A ruhaüzletek a kínálat folyamatos cseréjével, hatalmas akciókat rendeznek minden szezon végén, amik bizony kecsegtetőek lehetnek bárki számára. Az akár 70%-os akcióra nehéz nemet mondani és sajnos ilyenkor hajlamosak vagyunk olyan ruhadarabot is megvásárolni, amire valójában semmi szükségünk nincs. A ruha ezután hónapokig a szekrény mélyében várja, hogy felvegyünk, aztán végül lehet a kukában köt ki, mert már nem számít divatosnak. 

Ha számodra fontos a fenntartható jövő, akkor nem dőlsz be ezeknek az akcióknak. Ha tudatos ruhavásárló szeretnél lenni, a másodkézből beszerezhető ruhákat választod, amikor csak megteheted.  

Hogy miért? Mert a divatipar nagyon káros hatással van a környezetünkre, az egyik legszennyezőbb iparágak között szerepel. 

Használt ruha vásárlásánál sem mindegy, milyen ruhát veszel! Fontos, hogy megbízható helyről szerezd be a darabokat, hiszen egy olyan ruhát, ami már foltos és kinyúlt, te sem fogsz már sokáig hordani. Használt ruhavásárlásnál hosszú távra tervezz, ne csak néhány hétre. A cél az, hogy a terméket minél tovább használd, ezzel is csökkentve a környezeti terhelést. 

 

A Dresspack célja, hogy az előállított javakat minél tovább használjuk, ezzel is csökkentve a környezeti terhelést. Ha Dresspack ruhát vásárolsz a környezetvédelmet támogatod.