Ilyen ruha illik hozzád az alakod szerint

Alma, körte, homokóra? Te tudod milyen ruha illik hozzád az alakod szerint?

Megtaláltad az álomruhát, de mégsem úgy áll rajtad, ahogy elképzelted? Valószínőleg nem az alakodnak megfelelő darabot választottad ki. Nincs ezzel semmi probléma, hiszen mindannyian más-más testi adottságokkal rendelkezünk. Ha ismered melyik alaktípusba tartozol és előnyödre fordítod azt, sokkal magabiztosabbnak fogod majd érezni magad és a következő ruhavásárlásnál biztosan megtalálod a szerelemdarabodat.

Az 5 fő alaktípus

1. Alma alak – hasi tájékon szélesebb, mint a test többi részén
2. Körte alak – szélesebb a csípő a mellbőségnél
3. Homokóra alak – arányos testalkat, csípő és mellszélesség közel azonos
4. Téglalap alak – derék nem hangsúlyos, a csípő és mell közti rész majdnem egyenes
5. Fordított háromszög alak – a mellbőség jelentősen nagyobb a csípőszélességnél

 

Ilyen ruhákat válassz, ha alma alakod van

Ha alma alakod van, olyan darabokat válassz, amik elrejtik a hasi területet és más testrészeket emelnek ki.

Kerüld a magasított derekú nadrágokat, a derékig érő felsőket.

Egy egyenes ruhával könnyedén elrejtheted a problémás hasi területet. Nagyon kényelmes és elegáns darabok az ilyen ruhák. Választhatsz maxi ruhát is, de ha szeretnéd a lábaidat megmutatni bátran húzz fel egy rövidebb fazont.

Ha nem vagy szoknyás típus egy slim nadrág és egy tunika, vagy dekoltált blúz is tökéletes választás. 

 

Körte alakra ezek a ruhák passzolnak

A körte alakú nők csípőben szélesebbek, mint melltájékon. Ha ilyen alakod van kerüld a feszes nadrágokat és az alaktalan túlméretezett pulóvereket, felsőket. 

Egy bővülő szárú nadrággal combjaid vékonyabbnak tűnhetnek és karcsúbbnak fogsz látszani.

A testre szabott felsőkkel a hangsúlyt a felsőtestedre fekteted. Így az arányok is kiegyenlítődnek. Ugyan ez helyzet a hangsúlyos, dekoltált felsőkkel is. Bátran hordj ilyen darabokat!

 

Homokóra alakra ezeket válaszd

Karcsú derék, közel azonos méretű mell és csípő. Ez a legarányosabb alak. 

Ha ilyen alakod van, olyan ruhákat érdemes választanod, amik kiemelik az alakodat. Kerüld az alaktalan, szögletes darabokat, a tunikákat és a túlméretezett felsőket.

A magasított derekú nadrágok tökéletesen kiemelik az alakod. A deréknál megkötős ruhák is remek választás, hiszen szintén a csípőre és a mell részre terelik a hangsúlyt.

A testhez álló, V nyakú felsők, ruhák is remek választás ehhez az alakhoz.

 

Ezeket válaszd, ha téglalap alakod van

Ezt az alakot gyakran tekintik fiúsnak. Kerüld a feszülős, alaktalan egyenes ruhákat. Mindenképpen nőies darabokat érdemes választanod, amelyek a mell és a csipő részt emelik ki.

A boot-cut fazonú csípőn feszes, lefelé bővülő nadrágok kiemelik a domborulatokat, viszont mivel lábszáron nem feszül, így a hangsúly a csípőn marad.

Karcsúsított kabát, vagy blézer segítségével a téglalap alakodat könnyedén homokóra alakúra tudod formálni.

Nőies darabokkal ezt az alakot könnyen fel tudod dobni. Lehet ez egy elegáns blúz, vagy akár egy pörgős, fodros szoknya is.

 

Fordított háromszög alakra ajánljuk

Ha ilyen alakod van érdemes olyan darabokat választanod, amik a felső alakodat csökkentik és sokkal nagyobb hangsúlyt fektet a csípő részre. 

Kerüld a skinny farmereket, a mélyen dekoltált és hangsúlyos felsőket, amivel kiemeled a felsőtested.

A V nyakú felsők keskenyítik és hosszítják a felső testet, így ez ezek remek választás erre az alkatra. A fodros szoknya remekül kiemeli a csípő részt. Nadrágból a bő fazonok passzolnak jobban ehhez az alakhoz, illetve az overálok is remekül kiegyensúlyozzák a domborulatokat. 

 

Ha már tudod milyen alakod van, sokkal könnyebb lesz majd ruhát választanod és magabiztosabbnak is fogod majd magad érezni benne. Így biztosan nem lesz az, hogy az online megrendelt ruha a szekrény mélyén végzi majd egy próbálás után.

Nézd meg a webshopunk legújabb kínálatát!