Rendszerezd a ruhás szekrényedet

Néha érdemes rendszerezni a ruhás szekrényedet, így megszabadulhatsz azoktól a daraboktól, amiket már nem hordanál, vagy előkerülhet egy-egy új darab. Nézd meg a tippeket:

Általában az ébredés után az utunk a ruhásszekrényhez vezet. A gördülékeny reggelek érdekében fontos, hogy a szekrény redezett és aktualizált legyen. Egy szépen rendszerezett szekrényben könnyebben megtalálod a megfelelő darabot, 

 

Tippek a a szekrényed rendszerezéséhez

Az alábbi tippeket elolvasva már biztosan könnyebb lesz a rendszerezés.

 

Mindig a szezonnak megfelelő legyen elérhető

Fontos, hogy a téli-nyári időszakok előtt nézd át a szekrényed tartalmát. A rövid, nyári darabokat tedd hátra a téli időszakban, hiszen ezekre egy ideig nem lesz újra szükséged. A szezonok végén érdemes egy szelektálást is csinálni, ilyenkor megszabadulhatsz azoktól a daraboktól, amik már jövőre biztosan nem lesznek jók. 

 

Gondolkodj szettekben

Amikor átnézed a ruháidat, kezdj el szetteket alkotni. Szetteket úgy érdemes készíteni, hogy végiggondolod egy hetedet. Ha minden nap elegáns ruhába kell menned dolgozni, akkor ilyen szetteket rakj össze és ezeket tedd a szekrény olyan pontjára, ahol könnyen eléred.

Ha találsz olyan ruhát, amit még sosem vettél fel, tedd félre. Ezeket a darabokat elrakhatod későbbre is, akár a szekrény mélyére, vagy egy dobozba. Ha viszont tudod, hogy sosem fogod tudni hordani, add el, vagy ajándékozd oda valakinek. 

 

Legyél könyörtelen, ha kevés a hely

Ha már "folyik ki a szekrényből" a rengeteg ruha, válogass könyörtelenül! Sokakkal előfordul, hogy felhalmozza a ruhákat. Ezzel nincs semmi probléma, de érdemes ezután tudatosan vásárolnod, ha ez rendszeresen megesik veled. Nézd át a darabokat és legyél könyörtelen! 

Nem hordtad sosem? Add el, vagy adományozd el. 

Kiment a divatból? Tedd félre, lehet jövőre újra divatba jön. Ha tudod, át is alakíthatod a ruhát, így egy új darabot kapsz majd, ami teljesen egyedi lesz.

Nézd meg az 5 újrafelhasználási tippünket.

 

Ha legközelebb vásárolsz...

Ha legközelebb ruhát vásárolsz, mindig kérdezd meg magadtól: Biztosan szükségem van rá? Így elkerülheted azt, hogy egy-egy darab csak álljon a szekrényedben. 

És természetesen azt se felejtsd el, hogy válaszd a second hand divatot!