Ezekre figyelj, ha ruhát veszel ajándékba

Ruhát adni ajándékba még mindig divat, főleg ha azt fenntartható módon teszed. De van néhány dolog, amit fontos szem előtt tartani, mielőtt bevásárolsz.

Amikor saját magunknak vásárolunk ruhát, nagyon könnyű dolgunk van. Tudjuk mik azok a darabok, amik jól álnak nekünk és ismerjük a méreteinket. De mi a helyzet akkor, ha ajándékba vásárolsz ruhát?

 

Néhány tipp, ha ajándékba vásárolsz ruhát

 

Tudd a méretét

Nagyon fontos, hogy olyan ruhát válassz, ami méretben is passzolni fog az ajándékozottnak. Nagy kellemetlenséget okozol azzal, ha túl nagy vagy túl kicsi a kiszemelt ruha.  Ha nem vagy biztos a méretben, óvatosan egy beszélgetés alkalmával kérdezz rá. Esetleg ha lehetőséged van rá, be is leshetsz a szekrényébe. Ám ha jó szemed van könnyedén be tudod lőni Te magad is a méretet.

 

Ne magadnak válassz!

Ha másnak adunk ajándékot, legyen az akár egy könyv, egy élményajándék, mindig olyat választunk, ami az ajándékozott ízlését tükrözi. Így van ez a ruhánál is. Ne olyat válassz, amiben szerinted jól nézne ki, vagy ami neked tetszik. Igyekezz az ő ízlését követni és ennek megfelelően választani.

 

Figyelj rá, ha használt ruhát veszel

A használt ruha vásárlás valóban egy remek lehetőség. Fenntartható és egyedi, ám még nem mindenki barátkozott meg ezzel. Ha a kiszemelt, akinek vásárolsz figyel a környezetére, fontos neki az újrahasznosítás és a környezetvédelem, akkor biztosan örülni fog a kincseknek!

 

Ne csüggedj ha mégse válik be

Előfordulhat, hogy a gondosan kiválasztott ruha sem nyeri el a tetszését a megajándékozottnak. Nincs ezzel semmi baj. Érdemes megőrizni minden esetben a blokkot/számlát, így bármikor cserélhető a ruha. A Dresspackról rendelt ruhák esetében is van lehetőség visszaküldésre

 

Használt ruhát is lehet bátran ajándékozni, de érdemes előtte néhány dolgot átgondolni. Legyen az karácsonyi, születésnapi, évfordulós ajándék, fontos, hogy a megajándékozott ízléseinek megfeleljen a darab.