Használt ruha, mint karácsonyi ajándék?

A karácsonyi ajándékozás mára már nagy hagyomány minden család számára. Gyerekként hatalmas élmény a fa alatt keresgélni az ajándékokat, felnőttként viszont már inkább a boltok polcain keresgéljük a tökéletes ajándékot. De vajon lehet-e tökéletes ajándék a használt ruha?

A karácsonyi ajándékozás története

A december közepi-végi ajándékozás már az ókorban is szokás volt.  Szaturnusz isten tiszteletére a rómaiak szaturnália ünnepén meglepték egymást.

Eredetileg keresztény körökben az ajándékozás újévkor volt. A 4. századra végül a szaturnáliából született meg a karácsony, így a hagyomány elkezdett a korábbi szaturnália végéhez, december 25-éhez kapcsolódni. 

A reformáció idejére már Európa-szerte megajándékozták a gyermekeket karácsonykor. Ám ekkor még az ajándékozásnak nem volt akkora szerepe, mint ma. 

A ma jellemző nagy ajándékozás a 19. században vált szokássá.

 

Ajándékozz tudatosan!

Igyekszünk a legszuperebb, maradandóbb ajándékot megadni szeretteinknek, ám sokszor előfordul, hogy mellényúlunk vagy túlzásba esünk. Karácsony előtt rengetegen vásárolnak ruhát, akár karácsonyi fotózáshoz, a karácsonyi ebédhez, de még ajándékba is. 

Ezeket a ruhákat sokszor egy-egy alkalomra vesszük fel, majd utána a szekrény mélyébe, vagy a kukába landolnak. 

 

Karácsonyra használt ruha ajándékba? - Néhány tipp!

Egyáltalán nem szokatlan, hogy karácsonyra használt ruhát adjon valaki. Külföldön már egyáltalán nem meglepő dolog, hogy olyan boltból vásárolnak ruhát ajándékba az emberek, ahol használt ruhák vannak. Mivel a legtöbb ruha ezekben az üzletekben, ahogy a Dresspack-nál is szinte új, vagy alig használtak, bátran adható ajándékba is. 

 

Honnan tudod egy webshopból, hogy milyen a ruha állapota?

Mielőtt felkerülne egy ruhadarab webshopunkba gondosan átnézzük azt. Folt és szakadásmentes darabokat töltünk fel és minden ruha esetében jelezzük a ruha állapotát. A termékek mellett találsz egy csillagozást, ahol jelöljük, milyen állapotban van a ruha. Találsz teljesen új (outlet) termékeket és olyanokat, amelyek újszerűek. A könnyebb tájékozódás érdekében a termékről előlről és hátulról is találsz fotót.

 

Jó lesz vajon a méret?

Ha ajándékba vásárolsz, nem könnyű eltalálni a méretet. Ez akkor is gondot okot, ha üzletben vásárolsz. Ám oldalunkon megtalálod a ruha főbb méreteit, amivel már könnyebben tudsz viszonyítani. 

 

Hogyan csomagoljam, hogy ízléses legyen?

Sokan még mindig tartanak a használt ruhák ajándékozásától, de ha olyannak vásárolsz, aki számára fontos a környezet védelme, szereti az egyedi dolgokat, biztosan nagyon fog örülni az ajándéknak. 

Ha több ruhát is vásároltál, egy stílusos kemény falú karácsonyi doboz tökéletes csomagolás lesz a daraboknak. Ez azért is praktikus, hiszen később ezt fel lehet még használni akár tárolásra, vagy ajándék átadásra. 

Ha pár darab ruháról van csak szó, kösd át egy vastag karácsonyi szalagga és egy egyszerű karton üdvözlőlapot fűzz hozzá. Egyszerű, letisztult és mégis elegáns hatást fog kelteni.

Itt találsz rengeteg csomagolási ötletet.

 

Mi a helyzet, ha mégsem tetszik?

Sajnos előfordul néha, hogy mégsem sikerül a megfelelő ajándékot kiválasztani, esetleg a ruha mérete nem passzol. A Dresspack webshopból rendelt termékek esetében a vásárlástól számítva 14 napod van az elállási jogoddal élni. A terméket tehát visszaküldheted nekünk.

 

Azzal, hogy használt ruhát adsz ajándékba, egy ruhának adsz új életet. Ez ismét egy újabb lépés a környezettudatosság felé.