Elegendő minden tizedik viselés után kimosni a farmernadrágot?

A farmernadrág az egyik legellenállóbb és legstrapabíróbb ruhadarab. Az általános szabály szerint elegendő minden tizedik viselés után megtisztítani.

Farmernadrágokat tart a kezében egy fiatal hölgy.

 

Ez túlzásként hangzik, de valójában szükségtelen gyakrabban mosni. A farmer rendkívül ellenálló. Ha nem kerül rá folt, nyugodtan felvehetjük akár tízszer is úgy, hogy nem mostuk ki. 

Ráadásul ha így járunk el, sokat teszünk a nadrágunk állapotának megóvása érdekében, és még a környezetet is védjük vele. Ha csak akkor mossuk ki a farmert, ha már tényleg indokolt, összességében kevesebb vizet és mosószert használunk. 
 
Egyébként ezen pozitív tulajdonsága miatt bátran vásárolhatunk farmert használt ruha webáruházban is. Mivel ezeket a nadrágokat ritkábban mossák, az élettartamuk is hosszabb. Szóval második tulajdonosként is még hosszú időn át viselheted.
Amúgy a mosási gyakorisággal kapcsolatban az ismert farmermárka, a Levi’s is hasonló állásponton van. Ahogy fogalmaznak: a farmer valójában munkaruha. Szóval nem kell aggódni azon, hogy bírja-e a hétköznapi kihívásokat. A szennyeződésekkel szemben ellenállóbb, úgyhogy általában nem indokolt a gyakori mosás. Sőt, sokszor még egy öblítés is elegendő ahhoz, hogy megtisztuljon a nadrág.

Persze a minőség megtartásához az is fontos, hogy amikor eljön az ideje, helyesen mossuk ki a farmerunkat.

Mindenképpen fordítsuk ki és csakis hideg vízzel mossuk. Méghozzá kímélő módban.

De ügyelj a szárításra is!

A szárítógépet mindenképpen felejtsd le. Inkább válaszd a kültéri szárítást. Ha van rá mód, árnyékos, jól szellőző helyen szárítsd.

Mit tegyünk, ha folt került a nadrágra, de még nem szeretnénk mosógépbe tenni?

A Levi’s-nél azt javasolják, hogy nedves törlőkendőt vagy enyhén szappanos fogkefét használjunk. A kisebb foltok eltávolítására ez általában ideális megoldás.

Szóval csak bátran, ha  használt ruha webáruházban vásárolnál farmert! Mivel nincs szükség gyakori mosásra, második tulajdonosként is sokáig lesz újszerű a nadrágod.

Kíváncsi vagy, milyen farmerek közül választhatsz a DressPack oldaláról? Klikk ide az aktuális használt ruha kínálatért!