A Z-generáció számára természetes dolog használt ruhát hordani

A Z-generáció számára teljesen természetes használt ruhát hordani. Sőt, manapság kimondottan trendi használtruha webáruházban vásárolni. Miért van ez?

Mosolygós, a Z-generációba tartozó lány egy használtruha boltban farmer kabátot próbál.

A fiatalok szerint ma már a környezettudatos életmód része az, ha second hand boltból, használtruha webáruházból szerezzük be a ruháinkat.

Aminek egyébként kézzelfoghatók a gazdasági hatásai. A The Guardian cikke szerint nagyon úgy fest, hogy a fast fashion népszerűsége már hanyatlóban van. Ezzel szemben a ruházati viszonteladók piaca 149 százalékkal nőtt 2016 és 2022 között az Egyesült Királyságban - derült ki a GlobalData adataiból. Ráadásul az előrejelzések szerint ez a piac 2026-ig további 67,5 százalékkal bővül. Mindez komoly változást vetít előre.

Szakértők szerint egyébként a vásárlási trend átalakulása mögött részben környezeti motiváció áll. Azzal ugyanis, ha valaki használt ruhát vesz, nemet mond a bolygó egyik legszennyezőbb iparágának, a ruhaiparnak a termékeire. Nem mellesleg számos fiatal küzd azért, hogy ki tudja fejezni a személyiségét. A használt ruhák pedig ebben igencsak sokat segítenek. Hiszen egy használtruha webáruházban az átlagos ruhák mellett igazán egyedi darabok is fellelhetők.

De nem csak a fiatal generáció erősíti a használtruha piacot. A The Guardian cikke arra is rávilágított, hogy a használt gyerekruha piac is rendkívüli erősödésnek indult az elmúlt években. Ahogy változik a szülői generáció, úgy alakulnak a gyerekruha vásárlási szokások is. Ma már a leggyorsabban erősödő viszonteladói kategória a gyermekruházat piaca. Ami a következő évtizedben várhatóan 493 százalékkal tovább növekszik - olvasható a GlobalData 2021-es Reuse Repor-jában.

Szóval használt ruhát vásárolni igenis trendi. Ha valaki second hand ruhát hord, közvetíti a környezetvédelem fontosságának üzenetét. Nem mellesleg megmutatja vele a személyiségét, és még olcsóbban is vásárol…

Tegyél te is így! Klikk ide, és fedezd fel a DressPack használtruha webáruház aktuális kínálatát.