Vintage stílusú szettek használt ruha webáruházból

Ha odavagy a vintage stílusért, körbe kell nézned a használt ruha webáruházak kínálatában. Az ilyen shop-okban biztosan igazi kincsekre bukkansz.

Használt ruha webáruházban is beszerezhető színes, sárga vintage ruhába öltözött, kalapot viselő hölgy a lila fal előtt.

 

De mi is pontosan a vintage stílus, miért célszerű ilyen ruhák után kutatni a használt ruha webáruházakban?

A vintage öltözködési stílus egy összefoglaló elnevezése. Nem kifejezetten egy adott korszakra jellemző. Gyakorlatilag minden, az 1920-as évektől az 1980-as évekig viselt ruha ide tartozik. De nem feltétlenül ebből a korból származó ruhákra kell gondolni. Sokkal inkább az ezen korszakra jellemző stílusjegyeket tartalmazó ruhákra. A vintage ruhák régies, retro stílusúak, ezzel együtt egyedi megjelenésűek. Vagyis az, aki szeretne kitűnni a tömegből, annak érdemes kicsit jobban megismerkedni ezzel az iránnyal.

Egyébként a vintage stílusnak számos fajtája van. Sokszor a szett része az A-vonalú szoknya, a retro loafer cipő, a kalap, a bőrdzseki, a színes ing. Illetve minden, a mai szemmel kicsit szokatlan szabású, díszítésű ruhadarab. Ami pedig a ruhák anyagait illeti: a vintage stílusú ruhák és kiegészítők általában bőr, selyem, pamut és más természetes anyagokból készülnek. Rendszerint időtállóak. Illetve ezek a ruhák általában mintásak, vidámságot sugároznak. Nem ritka a szettekben a manapság talán túlzásnak is gondolt, extrán mintás ing, nadrág. Számos vintage ruhán tűnnek fel geometrikus formák, állatminták, csíkok és pöttyök.

Természetesen egy vintage szett nem csak régies ruhákból állhat. A mai divat megengedi, hogy a régit az újjal kombináljuk. Vagyis egy vidám mintázatú ing bátran párosítható egy manapság divatos farmerrel. Vagy fordítva. Egy retro farmerhez simán felvehetünk egy 2023-as felsőt, zakót… Szinte bármit.

Szóval ha az átlagosnál kicsit többet szeretnél, talán érdemes körbenézni a vintage ruhák között. Méghozzá a használt ruha webáruházak kínálatában. Az ilyen shop-okban szinte garantált a siker. Nadrág, ing, zakó, pulóver… Keress bármit, valószínűleg találsz olyan ruhát, ami passzol a vintage stílusba.

Nézz körül a DressPack oldalán! Rengeteg vintage stílusú ruha közül válogathatsz. Klikk ide, és már indulhat is a “kincsvadászat”.