Vidám mintázatú ruhák tavaszra - Vásárolj használt ruha webáruházból!

Mikor máskor vennénk fel vidám mintázatú ruhákat, mint tavasszal? És mikor máskor szereznénk be ilyen szetteket használt ruha webáruházból, mint tavasszal? Mutatjuk az érveket.

TPhoto by Jeanie de Klerk on Unsplash Használt ruha webáruházban is beszerezhető színes szoknyát és mintás pólót viselő lány egy természetközeli helyen.

Kezdjük az előbbivel! A tavasz minden téren a megújulásról szól. Legyen szó az általános egészségről vagy épp a környezetünkről, ilyenkor sok-sok, “frissítéssel” kapcsolatos elhatározás születik. Az emberek a tavaszhoz általában pozitívabb érzéseket társítanak, ami gyakorlatilag az élet minden területére kihat. Így az öltözködésre is. Vagyis a téli szürke hétköznapok után vágyunk arra, hogy vidámabb színű ruhákat vegyünk fel. Illetve a megfigyelések szerint a tavaszi virágok látványa is inspirálóan hat az öltözködésre. A virágok mintái és színei is közvetve hozzájárulnak a ruha kiválasztásához. Amit egyébként sokszor észre sem veszünk.

Ugyanakkor a megújuláshoz némi merészség is párosul. Tavasszal általában bevállalósabbak vagyunk. Ezért is van az, hogy ilyenkor gyakrabban választunk extrán mintás ruhákat. Olyanokat, amiket máskor nem biztos, hogy megvennénk.

Mindez egyébként nem csak feltevés. Konkrét kutatások is vizsgálták a tavasz és a ruhaválasztás közötti kapcsolatot.

Például egy 2010-es tanulmány szerint az emberek hajlamosabbak voltak élénk színű ruhákat viselni a tavasz és a nyár hónapjaiban, míg a téli hónapokban inkább a sötétebb, visszafogottabb színeket preferálták. A kutatók azt állapították meg, hogy ez azért lehet, mert a tavasz és a nyár a pozitív érzelmek időszaka, és az emberek az élénk színek által is kifejezik a boldogságukat és bennük felgyülemlett energiákat.

Egy másik kutatás (“Fashion and Spring Emotion”) azt mutatta, hogy az emberek hajlamosabbak voltak bonyolultabb mintákat választani a tavasz hónapjaiban, míg a téli hónapokban inkább a letisztultabb, egyszínű ruhák voltak a kedveltebbek. Ennek a magyarázata hasonló lehet: a tavasz a változás és a megújulás időszaka, ilyenkor hajlamosabbak lehetnek az emberek a ruhaválasztáson keresztül is kifejezésre juttatni az egyéniségüket és a kreativitásukat.


Szóval ha van olyan érzésed, hogy tavasszal merészebb színű, extra mintázatú ruhát választanál, az nem véletlen. 

Úgyhogy bátran engedj a kísértésnek.

És, hogy miért vásárolj ilyen, stílusos tavaszi szetteket használt ruha webáruházból?

A használt ruha webáruházban olyan gyöngyszemekre is rátalálhatsz, amikre máshol nem. Sokszor fordul elő, hogy igazán különleges ruha bukkan elő a böngészés során. Olyan, amit a környéken található boltokban biztosan nem találsz. Persze olykor szükséges kissé merészebbnek lenni ezek megvételéhez. Dehát mikor máskor vásárolnál merészen, mint a tavaszi megújulás idejé?

Meg aztán mindezt költségtakarékosan és környezettudatosan teheted. Használt ruhát webáruházból vásárolni köztudottan kedvezőbb. Alacsonyabb áron pedig a különleges darabokat is szívesebben vesszük meg. És még fenntarthatóan is vásárolunk. Hiszen nem valami tömegüzletben veszünk ruhát, hanem lényegében újrahasznosítunk.

Hogy látod, jöhet neked is egy különleges, színes, mintás tavaszi ruha?

Ha a válasz igen, klikk ide és válassz a legújabb Dress Pack termékek közül. Irány a használt ruha webáruházunk!