Szoknyatípusok alkat szerint – Így és ezért válassz szoknyát használt ruha webáruházból

A szoknya választás nem egyszerű dolog. A vásárlás előtt nem csak a méretet, a mintát és a stílust kell megnézni, hanem a formát is. A bejegyzésünk ebben segít.

Fiatal lány szoknyát választ magának a használtruha boltban.

A szoknya választás nem egyszerű dolog. A vásárlás előtt ugyanis nem csak a méretet, a mintát és a stílust kell megnézni, hanem a formát is. Sajnos mivel egy adott szoknya nem minden testalkathoz előnyös, ezért ajánlott körültekintőbbnek lenni a választáskor. Persze ez nem azt jelenti, hogy szoknyát találni lehetetlen küldetés. Egyszerűen csak tudni kell, mit keressünk. A bejegyzésben ehhez adunk tippet. Megmutatjuk, hogy mire figyelj, ha mondjuk használt ruha webáruházból vásárolnál szoknyát a tavaszra vagy a nyárra.

Szoknya típusok
Szoknya típusok balról jobbra: 
1) A-vonalú szoknya 2) gipsy-szoknya 3) wrap szoknya 4) harmonikaszoknya 5) tulipánszoknya 6) aszimmetrikus szoknya 7) körszoknya 8) ceruzaszoknya 9) pliszírozott szoknya 10) rakott szoknya 11) sellőszoknya 12) fodros szoknya 13) godet szoknya 14) miniszoknya.
Forrás: Freepik

 

Szoknya vékony alkathoz: az egyenes vonalú szoknya az ideális

Szerencsésebb testalkatnál nem kifejezetten kell ügyelni arra, hogy eltakarjuk valamelyik testrészt. Ebben az esetben bátran lehet a kiemelésre koncentrálni. A vékonyabb hölgyek esetén egy testhezálló szoknya ideális lehet. Ez megmutatja a vékony lábakat és az előnyös alakot. Persze nem feltétlenül kell hosszú szoknyában gondolkodni. Ha szívesen viselsz rövidebb szoknyát, válassz szűkebb szabású, testhezálló miniszoknyát. Vagy ha magasabb vagy, a midi szoknya is számításba jöhet. 

Szoknya széles csípő esetén - Keress bő szabású, A-vonalú szoknyát!

Ez az a szoknya típus, ami a térdeknél kicsit bővül. Ezzel optikailag formálja az alakot. Azaz a szélesebb csípő nem lesz szembetűnő. De ugyanezen cél elérésében segíthet az is, ha keresztben szabott a szoknya stílusa. Az ilyen szoknya megtöri és optikailag keskenyíti a csípőszélességet. A magas derekú szoknyák viselése is segíthet vizuálisan formálni az alakodat. Ez a stílus optikailag keskenyebb derekat és hosszabb lábakat mutat. A magas derekú szoknya azért előnyös, mert a derékon kívül a csípőt is hangsúlyozza, ezáltal a figyelem az egész alsótestre irányul. Ez egy olyan általános alakformáló trükk, ami sok nőnek segíthet abban, hogy szoknyában is komfortosan érezze magát.

Erősebb lábakra milyen szoknya az ideális?

Ha vastagabb a lábad, akkor válassz hosszabb szoknyát. Olyat, ami diszkréten elfedi a térdedet és a combodat. A magas derekú szoknyák itt is számításba jöhetnek. Ezek optikailag nyújtják az alakodat.
Illetve gondolkodj A-vonalú megoldásban! Mivel ezek oldalirányban bővülnek, eltakarják a térdet, a combot, és igazán nőies formát adnak.

Szoknya típusok erősebb testalkatra

Az erősebb testalkatú, teltebb nők általában szélesebb csípővel és derékkal rendelkeznek. Ebben az esetben is az A-vonal lehet az ideális szoknya forma. Ez a típus segíthet meghatározni a derékvonalat, és optikailag karcsúsítja a csípőt. Válassz olyan szoknyát, ami diszkréten takar és az erősségeket hangsúlyozza! Olyat, ami egyensúlyt teremt a test felső és alsó része között.

A minták és az anyagok!

Természetesen a forma mellett lényeges szempont az anyag és a szín is. Molettebb testalkat esetén kerüljük a túl vékony, áttetsző anyagokat. Inkább válasszunk olyanokat, amik erősebbek és jobban tartják az alakot. Ugyanakkor ne csak egyszínű megoldásban gondolkodjunk. Erősebb testalkat esetén is bátran jöhetnek a színek és a minták. Annyit viszont érdemes figyelembe venni, hogy a vertikális csíkok optikailag nyújtják a testet. Azaz karcsúsítanak. Ezzel ellentétben a vízszintes csíkok szélesítenek.

És, hogy miért válasszunk szoknyát használt ruha webáruházból?

Leginkább azért, mert a felmérések szerint sokkal bátrabban vásárolunk használt ruhát, mint teljesen újat. Mivel az áruk kedvezőbb, akár olyan darabokat is megveszünk, amilyenekre legbelül vágyunk. Míg egy új ruha esetén inkább választjuk a biztosat, az átlagosat, addig a használt ruha webáruházban merészebbek vagyunk. Ez pedig azt is magával hozza, hogy használt ruha webáruházból sokkal inkább az egyéniségünknek megfelelően tudunk öltözni - ami közvetve boldogabbá tesz minket.

Szóval csak hajrá! Válassz olyan szoknyát, ami igazán te vagy. Vedd figyelembe a formát, de a stílusban bátran legyél merész.

Használt ruha bolt szoknya kínálata

Nézz körül a Dress Pack oldalán! Mutatjuk az aktuális szoknya kínálatot.