Ruhák átmeneti időjáráshoz - Tippek a választáshoz

Tavaszi átmeneti ruházat: bátran felvehetsz vékonyabb kabátot, de csakis olyan pulóverrel párosítva, ami kellő meleget ad a hűvösebb reggeleken.

 

Tavaszi átmeneti ruházat: bátran felvehetsz vékonyabb kabátot, de csakis olyan pulóverrel párosítva, ami kellő meleget ad a hűvösebb reggeleken.

Hogyan öltözzünk az átmeneti időjáráshoz idén tavasszal?

A melegebb tavaszi időjárás beköszöntével itt az ideje, hogy elgondolkodjunk azon, miképpen váltsuk könnyebbre a vastagabb téli ruhákat. Nézzük meg, milyen átmeneti darabokat érdemes beszerezni az évszak kezdetén. Mondjuk az olyan napokra, amikor reggel még hűvösebb van, de délután azért már egészen kellemes a hőmérséklet.

Válassz jól átmeneti ruhát!

A kulcs a réteges öltözködés. A tavasz kezdetén már bátran felvehetsz vékonyabb kabátot, de csakis olyan felsővel párosítva, ami kellő meleget ad a hűvösebb reggeleken. Mondjuk egy kényelmes pamut kapucnis pulóverrel…

Ugyanakkor ne feledjük az egyéb funkcionalitást. A tavasz kezdetén előfordul, hogy többet esik az eső, illetve a szél is erősebb lehet. Szóval az átmeneti kabátból célszerű víz- és szélállót választani.

Az úgynevezett klasszikus “trench coat” például nagyszerű választás.

Ahogy egy divatos, elegánsabb dzseki vagy egy farmerkabát is kiváló.

Viszont ezek esetében a megfelelő aláöltözet, azaz a réteges öltözködés rendkívül fontos. Válassz valami jól szellőző, ám kellően meleg felsőt - pulóvert, kardigánt - és egy könnyű pólót, inget.

A lenge ruházattal még várj egy kicsit.

Ugyanakkor a funkcionalitás mellett tartsd szem előtt a stílust is. Figyelj arra, hogy a kabát passzoljon a pulóverhez. Tavasszal gyakran előfordul, hogy nem gomboljuk be a kabátot, nem húzzuk fel a cipzárt. Vagyis az aláöltözetnek még inkább harmonizálnia kell a dzsekivel. Ahhoz, hogy ez a cél teljesüljön, ajánlott lehet naturális színekben gondolkodni. A fekete mellett a szürke, a fehér és a bézs jó választás. De ha színesebben szeretnénk járni, számításba jöhetnek a pasztell árnyalatok. Ezek mindig stílusosak és könnyen kombinálhatóak, ráadásul megfelelnek a tavaszi időjárás általános hangulatának is. Válasszunk olyan ruhadarabokat, amik könnyen variálhatóak és gond nélkül illeszkednek a ruhatárunkba.

Ami a nadrágot illeti. A tavaszi időjáráshoz a farmer kiváló választás. Meleg, de nem annyira, hogy túlzó legyen. Ráadásul remekül kombinálható sportosabb és elegánsabb kabátokkal is. A vékony vászonnadrág a tavasz kezdetén nem biztos, hogy jó választás. Azzal inkább várd meg a nyárias időt. Ami még számításba jöhet, az a sztreccs nadrág. Nőiesebb szettekhez kiváló. De gondolkodhatunk akár leggingsben is. Viszont ebben az esetben javasolt viselni hozzá egy hosszabb felsőt, például egy tunikát vagy egy szélesebb fazonú pulóvert. Az így összeállított szett kényelmes, kellően meleg és egyben divatos is. Ráadásul a leggingshez kiválóak a sportos cipők és az elegánsabb lábbelik is.

Végül térjünk vissza kicsit a felsőruházatra. Méghozzá a mellényekre.

Átmeneti időjáráshoz kiválóak. Segítségükkel könnyen rétegezhető az öltözék. Plusz a mellények jól kombinálhatók a legtöbb ruhadarabbal, és a megjelenésük is divatos. Ha hétköznapibb stílust szeretnénk, akkor a mellényt sportos cipőkkel és lazább nadrággal is kombinálhatjuk. Ha pedig az elegánsabb megjelenés a cél, akkor bővebb fazonú blúzzal, feszesebb nadrággal és magassarkú cipővel is párosíthatjuk. Fontoljuk meg egy mellény beszerzését is.

Összefoglalva: az átmeneti időjárásra való öltözködés kulcsa a réteges ruházat. Mondjuk egy melegebb pulóverhez választott könnyű kabát, dzseki ideális lehet. Vagy egy mellény, amit mondjuk “örök darab” farmerrel kombinálunk. 

Gondolkozz sportos vagy elegáns szettben, a tavasz kezdetén is találsz nálunk ideális ruhát. Nézz körül a Dress Pack aktuális kínálatában, és válassz a stílusos átmeneti kabátok közül!