Fenntarthatóság az öltözködésben - Erre figyelj ősszel!

Az öltözködés és a környezettudatos hozzáállás - fontosabb, mint valaha. Ha számodra is szempont a fenntarthatóság, ezekre figyelj őszi ruhák vásárlásakor.

Fiatal hölgy őszi ruhába öltözve, kávéval a kezében sétál egy erdei úton.

 

A környezettudatos ruhavásárlás alapja, hogy minőségi termékeket vásárolunk. Azzal, hogy egy ruhát nem kell kidobni néhány felvétel után, rengeteget teszünk a környezetért.

De ezt még fokozhatjuk is azzal, ha használt ruha webáruházban szerezzük be a ruhákat. Méghozzá a minőségi darabokat. 

Aztán ott az időtálló stílus. Ne csak a minőség tekintetében figyeljünk arra, hogy sokáig hordható legyen egy ruha. Figyeljünk a stílusra is. Válassz olyan szettet a használt ruha webáruházban, ami nem megy ki a divatból. Egyszerű szabású, visszafogott megjelenésű darabok hosszú időn át hordhatók. Így nem szükséges gyakran frissíteni a ruhatárat.

Figyelj arra is, hogy a kiszemelt ruha fenntartható anyagból készüljön. A használt ruha webáruházakban is találsz például organikus pamutot, lent. De talán még olyat is, ami újrahasznosított anyagból készült.

Térképezd fel, hogy melyek azok a márkák, amik arra törekednek, hogy fenntartható módon készítsék el a ruhákat, és válassz az ő termékeik közül.

A természetre nézve jótékony lehet, ha a lakóhelyed közelében szerzed be a ruhát. Ha ezt nem teheted meg, legalább az országhatáron belülről rendelj. Válassz helyi használt ruha webshopok kinálatából.

Végül nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodj a már meglévő ruhákról. Nem csak a vásárlás lehet környezettudatos, hanem a ruhatár rendben tartása is. Először is igyekezz megóvni a ruháidat. A mosáskor feltétlenül kövesd a címkén lévő utasításokat. És csak akkor mosd ki, amikor már tényleg szükséges. Hasznos lehet, ha időközönként szortírozol. A felesleges ruhákat pedig eladományozod. Vagy valamilyen módon újrahasznosítod.
 

Szóval csak hajrá! A környezettudatos ruhavásárlás nem ciki. Sőt, talán egyre menőbb dolog fenntarthatónak lenni. Legyél te is menő, válassz ruhát okosan! Akár tőlünk, a DressPack használt ruha webáruházból.