Hogyan lehet egy farmer újszerű állapotát megőrizni?

Ne használj forró vizet és fordítsd ki! Néhány tipp, amire érdemes figyelni, ha megőriznéd a használt ruha webáruházban vásárolt farmer újszerű állapotát.

Farmer nadrág félbehajtva egy széken.

 

Mosás tippek

Ne használj forró vizet, erős mosószert és fordítsd ki! Néhány tipp, amire érdemes figyelni, ha megőriznéd a használt ruha webáruházban vásárolt farmer újszerű állapotát.

Sokan nem foglalkoznak a dologgal, pedig kéne. A farmer mosása több annál, minthogy bedobjuk azt a mosógépbe a többi ruhával együtt.

Mire figyeljünk?

Először is mossuk külön és válogassuk szét színek szerint. Mosás előtt különítsd el a különböző árnyalatú és típusú farmereket. Ezzel elkerülheted, hogy itt-ott színfoltok jelenjenek meg az anyagon.

Fordítsd ki a farmert! Nem is gondolnánk, de ha ezt nem tesszük meg, hamar halványulhat a szín.

Lehetőleg hideg, vagy legfeljebb langyos vízben mosd ki a farmert. Ha így teszel, ugyancsak megóvod az anyag színét.

Használj enyhe mosószert és moss kíméletes programon. A minőség megőrzése érdekében tanácsos kerülni a túlzottan erős, fehérítő mosószereket, illetve az anyag sérülésének elkerülése miatt inkább a kíméletes mosást ajánlott választani. 

És ugyanez a helyzet a szárítással is. A magas centrifuga sebesség összegyűrheti a farmert és károsíthatja a szálakat. Válaszd inkább az alacsony fordulatszámot.

Végül, szárítsd a farmert levegőn, de kerüld a közvetlen napsugárzást, mert az kifakíthatja a színt.

Te ezekre odafigyelsz?

Ha nem, érdemes lenne… Hiszen amennyiben a fenti tippek alapján mosod a farmert, akár egy használt ruha webáruházban vásárolt darab is még sok-sok éven át szolgálhat újszerű ruhadarabként. Így pénz takarítasz meg és a felesleges fogyasztást is elkerülöd.
 

Figyelj ezekre és ne csak a vásárlás terén, hanem a ruha élettartamának növelésében is legyél környezettudatos. Nézz körül a DressPack oldalán, rengeteg farmert közül választhatsz.