Mit is jelent az „Outlet” ruha?

Aki rendszeresen vásárol magának ruhákat, biztosan találkozott már az „Outlet” kifejezéssel. De vajon mindenki tudja mit is jelent pontosan, ha egy ruha outlet?

Aki rendszeresen vásárol magának ruhákat, és szereti szélesíteni a „vadászterületét”, biztosan találkozott már az outlet kifejezéssel – nem is egyszer. De vajon mindenki tudja mit is jelent pontosan, ha egy ruha outlet? Mitől válik azzá? Minőséghiba vagy csomagolási sérülés miatt? Cikkünkben ezeket a kérdéseket igyekezzük tisztázni. 

A tévhit 

A gyakori tévhittel ellentétben az outlet nem használt ruha. Sőt nem is minőséghibás, sérült vagy bontott áru. Az outlet ugyanúgy vadonatúj és hibátlan terméke a divatcégeknek, mint a hagyományos márkaspecifikus üzletekben kapható darabok. Ezekre éppen úgy vonatkozik a gyártói garancia vagy a jótállás, semmivel sem érnek kevesebbet. 

A különbség a divatban rejlik 

A divat egyre gyorsabban változik, és minden divatcég igyekszik az lépést tartani az iparral, a trendekkel. Nagy a verseny a folyamatos megújulásért és élvonalbeli szerepért. 

Ha egy adott márka szezonális vagy kampány célzatú kollekcióját tovább már nem gyártják – vagyis letelt a gyártásukra szánt meghatározott idő -, akkor azokat kifuttatják. Ez lehet téli vagy nyári kollekció, vagy egyedi megjelenésű ruhadarabok, például az aktuális Olimpia logóját viselők. Ami ezek után megmaradt az üzletek visszaküldik a gyártóhoz vagy megpróbálják áron alul értékesíteni (Készletkisöprés). A harmadik lehetőség, hogy Outlet áruházaknak és webáruházaknak juttatják el, ahol kifejezetten ilyen „utolsó darabos, kifutó termékeket” forgalmaznak. Ezért fordul elő az, hogy az igazán nagy márkák darabjaihoz gyakran sokkal, akár 30-70%-kal olcsóbban juthatunk hozzá ilyen üzletekben. 

Az Outlet 

Tehát az outlet termékek „úgy születnek”, hogy nem sikerül őket első vonalas márkaboltokban, eredeti áron értékesíteni, és a divat folyamatos körforgása miatt már nem tudják tovább a polcokon tartani őket, hisz érkezik az új kollekció. 

Azoknak ajánlott ilyen ruhákat vásárolni, akik nem engedhetik meg maguknak az élvonalbeli üzletek árait, de akiket nem zavar, ha nem a legújabb trend szerint öltözködnek, de mégis a prémium márkás ruhák adta kényelemre és minőségre vágynak. 

A Dresspack 

Mi a Dresspacknál célul tűztük ki, hogy azoknak a vásárlóknak is kínáljunk igényük szerint ruhákat, akik kifejezetten a márkás darabokat keresik. Tudjuk, hogy a márka sok esetben garanciát jelent a minőségre – és ez nem csak a prémium márkákra igaz állítás! Ezért alakítottuk ki úgy webáruházunk kínálatát, hogy minden egyes darabnak külön-külön feltüntetjük a gyártóját, márkajelzését.  

Folyamatosan keressük, kutatjuk azokat a beszerzési lehetőségeket, melyek által kiváló, minőségi ruhadarabokkal bővíthetjük kínálatunkat. Fontos számunkra, hogy minden héten a lehető legjobb állapotú ruhák kerüljenek fel áruházunkba, amiket folyamatos akciókkal és nyereményjátékokkal igyekszünk még vonzóbbá tenni vásárlóink számára. 

Mert a használt ruha nem egyenlő a kopott, viseltes darabokkal.