Irodai viselet - Válogass akár használt ruha webáruházban!

Az irodai viselet ma már sokkal megengedőbb, mint néhány évvel ezelőtt. Manapság akár használt ruha webáruházban beszerezhető egyedi darabokat is felvehetünk.

Mosolygó szemüveges hölgy modern irodai viseletben: blézerben és egyszínű felsőben, kezében táblagép, a háttérben dolgozó kollágái

 

Irodai viselet - ezeket a ruhadarabokat használt ruha webáruházban is beszerezheted

Az irodai viselet ma már sokkal megengedőbb, mint néhány évvel ezelőtt. Persze ez nem azt jelenti, hogy munkába bármit felvehetünk, de a saját egyéniségünket sokkal jobban megmutathatjuk, mint régebben. Akár stílusosabb, egyedi, használt ruha webáruházban beszerezhető darabokat is viselhetünk.

Szóval ma már sokkal megengedőbbek az irodai dress code-ok, mint régebben. Úgyhogy ha szeretnéd egy kicsit feldobni az irodai outfit-edet, és eközben még környezettudatos is lennél, akkor érdemes szemügyre venni a használt ruha webáruházak kínálatát is.
A ruha kiválasztásakor természetesen figyelembe kell venni, hogy mégiscsak egy munkahelyi viseletről van szó. Vagyis túl sportos azért ne legyen az outfit. Válassz olyat, ami kényelmes és hivatalos eseményeken is megfelelő.

Ez milyen?

Számos munkahelyen az úgynevezett “business casual” öltözködés a megengedett.
 

Mit jelent ez, milyen szetteket keresgéljünk, ha használt ruha is szóba jöhet?

A business casual lehetővé teszi számodra, hogy kreatívan alkosd meg az outfit-edet. Akár azt, hogy ötvözd egymással a formális és az informális ruhadarabokat. 

Milyen ruhadarabokban érdemes gondolkodni?

Blézer: A blézer kiválóan alkalmas arra, hogy egy kicsit formálisabbá tegye az outfit-edet, de még mindig megőrizze az informális jellegét. Válassz egy színben visszafogottabb darabot, mint például a fekete vagy a sötétkék. Ezek jól kombinálhatók más, hétköznapi ruhadarabokkal.
Ing vagy blúz: Az ingek és a blúzok általában jól passzolnak a business casual öltözködési szabályaihoz. Válassz egy sima, egyszínű darabot vagy egy egyszerű mintásat. Akár farmerrel kombinálva.

Nadrág: A nadrágoknak se kell nagyon formálisaknak lenniük, hogy megfeleljenek a business casual öltözködési szabályoknak. A klasszikus, egyenes szárú nadrágok jól működnek. Persze visszafogott színben. A szürke, a fekete vagy a sötétkék ideális választás.

Szoknya: A midi vagy a térdig érő szoknyák kiválóan illeszkednek a business casual öltözködési szabályaihoz. Válassz egy sima, egyszínű vagy egyszerű mintával ellátott szoknyát, és kombináld egy blúzzal vagy pólóval.

Cipő: A cipőnek se kell nagyon formálisnak lennie. A bőr vagy a műbőr balerinacipők, loafer-ek általában jól illenek az irodai szetthez. 

A lényeg tehát: próbálj meg kreatívan ruhadarabokat választani. Legyen a szettben mindig egy-egy olyan darab, ami megadja a hivatalos formát. Egy farmerhez párosított blézer például jó választás az irodába. A nagyon feltűnő öltözéket kerüljük, de egy-egy olyan darab, ami az egyéniségüket tükrözi, ma már bátran felvehető az irodában is.

Szóval csak bátran a böngészéssel! Ha a munkahelyre is ideális szetteket néznél, íme, a Dress Pack használt ruha webáruház aktuális kínálata. Nézz körül nálunk!