Így pakolj nyaralásra, hogy beleférj kisebb táskába is

1 hétre mész nyaralni? vagy csak 3 napra? Így pakolj be a bőröndbe, hogy minden elférjen könnyedén!

Olykor nagy fejtörést okoz a nyaralás előtt a táskába, bőröndbe bepakolás. Nem is gondolnád, hogy milyen egyszerűen lehet helyet spórolni, ha megtervezed, mit viszel magaddal és persze az sem mindegy milyen módszerrel pakolsz be a táskádba. 

Mit vigyünk és mit ne? Szelektálj!

Gondold át, mik azok a darabok, amik feltétlenül szükségesek a nyaralásra.

Hiába rakod el azt a csinos felsőt, ha nem tudsz hozzá passzoló nadrágot felvenni. Az az egybe ruha is biztosan fantasztikus, de tényleg fel fogod venni a nyaralás alatt is? 

Gondold át alaposan mik azok a darabok, amikre tényleg szükséged lesz, aztán szelektálj. A legjobb, ha ilyenkor szettekben gondolkozol. Párosítsd össze a darabokat, a felsőt, a nadrággal/szoknyával és a lábbelivel is. Így biztosan nem lesz olyan darab, amit feleslegesen viszel el magaddal.

Hogyan dönthetsz könnyebben? 

Mivel az időjárást úgysem fogod tudni befolyásolni, nézd meg előre milyen időt jósolnak a nyaralásra. Ha nagyon meleg lesz, könnyű dolgod van, hiszen a ruhák is könnyebbek lesznek.

Tervezd a szetteket a programokhoz. Városnézéshez kényelmes, laza öltözék passzol. Esti romantikus vacsorához elegánsabb, de lazább ruha is megfelelő

Fehérneműből érdemes viszont többet vinni, mint ahány napra pakolsz.

 

Így pakolj be, hogy kevesebb helyet foglaljanak a ruhák

Miután sikerült kiválasztanod a legfontosabb ruhaneműket és már a táska is megvan, jöhet a pakolás. A pakolást ha logikusan végzed, sokkal több mindent fogsz tudni elrakni. 

A cipőket a bőrönd aljába tedd és ne feledd, használd ki a cipőd belsejét is! Tegyél bele zoknit, dezodort, esetleg ha valami törékenyt is viszel magaddal azt is beleteheted a cipődbe.

A ruháidat tekerd fel. Sokkal kevesebb helyet foglalnak majd így, mintha hajtogatnád őket. Nem érdemes olyan ruhákat pakolnod, amik könnyen gyűrődnek. Nem praktikusak egy nyaralás során az ilyen darabok és már a bőröndben is könnyen összegyűrődnek.

Ha esetleg több hétre utazol sem szükséges sok ruhát vinned magaddal, ilyenkor praktikusabb, ha kevesebb ruhát viszel és kimosod azokat a szálláshelyeden, ha van rá lehetőséged. 

Ha még hiányzik egy-egy darab a nyári ruhatáradból, szerezd be nálunk