Így lesz új a használt ruha webáruházból vásárolt kötött pulóver

Használt ruha webáruházból kötött pulóver venni? Sokan inkább nemet mondanak rá. Gondolván: kényes az anyag, meg még használt is... Kétségtelen, hogy a használt ruhánál nagyobb az esély arra, hogy idő előtt elhasználódik - ezzel nem lehet vitatkozni. Viszont ez csak akkor érvényes, ha nem ismerjük az úgynevezett állagmegóvó trükköket. Ha tudunk mit kezdeni az esetleges bolyhokkal és tisztában vagyunk a mosási és szárítási praktikákkal is, nincs rizikó a vásárlásban.

Használt ruha webáruházban is megvásárolható jó minőségű kötött pulóvert viselő szőke hölgy a parkban.

Így őrizd meg a használt ruha webáruházból vásárolt kötött pulóver minőségét

A kötött pulóverek mosásának első lépése, hogy kifordítjuk azokat, mielőtt a mosógépbe tesszük. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a mosás során megnyúljanak. A következő lépés a megfelelő mosási ciklus kiválasztása a mosógépen. A legjobb a kíméletes, hideg vizes mosás. Lágy mosószerrel. Bármi, ami túlságosan koptató hatású, károsíthatja a kötött pulóver finom szálait.

Miután a pulóvered megtisztult a mosógépben, jöhet a szárítás. Soha ne tedd a kötött pulóvert a szárítóba! Inkább fektesd egy tiszta törölközőre és tekerd fel úgy, mint egy burritót, amíg a víz nagy része fel nem szívódik. Ezután tekerd ki a törölközőt, majd óvatosan fektesd a kötött pulóvert az eredeti formájában egy másik törölközőre vagy szárító állványra. Mindenképpen levegőn szárítsd a pulóvert! Ha szükséges, használhatsz valamilyen kímélő rögzítési megoldást is, hogy a pulóver minden része laposan felfeküdjön a szárítás során.

Mindezek a praktikák egyébként nem csak a használt ruha webáruházban megvásárolt kötött pulóverekre érvényesek. Bárhol veszel kötött pulóvert, ügyelj a helyes mosásra és szárításra.

És mit kezdjünk a kötött pulóveren megjelenő bolyhokkal?

Előfordul, hogy a használt ruha webáruházban vásárolt kötött pulóveren, vagy a régóta meglévő, újonnan megvett felsőn itt-ott feltűnik egy-két bolyh. Ne aggódjunk emiatt! Szakszerű technikával pillanatok alatt eltüntethetők a bolyhok, és vadonat újjá varázsolható a használt ruha.

 

Mit tegyünk a kötött pulóver bolyhosodásával?

A bolyhok eltávolítása előtt mindenképpen végezzük el a hideg vizes mosást és a szakszerű szárítást. Ha a szennyeződéseket eltávolítottuk, egy szöszkefével gyengéden dolgozzuk meg a kötött pulóver felületét. A laza részekben maradt elvált szövetek így eltávolíthatók. Ezután jöhet a bolyh mentesítés. A makacsabb bolyhok eltávolításához használj gyenge kefét vagy egy szöszhengert, esetleg régi fogkefét. Csak arra ügyelj, hogy ugyanabba az irányba mozgasd a kefét, és soha ne súrolj. Ha ez megvan, a még ott maradt szöszökre jöhet a textilborotva. Természetesen ezt is óvatosan alkalmazzuk. Végül használj egy kis szövetfrissítőt! Fújd rá az anyagra és már kész is vagy.

Próbáld meg bátran!

Láthatóan nem kell tartani attól, hogy használt ruha webáruházból vásároljunk kötött pulóvert. Ha ismerjük a mosási, szárítási és bolyhtalanító praktikákat, pillanatok alatt újjá varázsolható a kötött pulóver. Illetve remekül megóvható annak a minősége.

Még egyszer:

  • kíméletes hideg vizes mosás,
  • levegőn történő fektetett szárítás,
  • bolyhok eltávolítása gyengéd, egyirányú keféléssel.

Ennyi az egész. Ha ezekre figyelsz, sokáig új lesz a kötött pulóvered.

Vásárolj bátran kötött pulóvert használt ruha webáruházból!

Akár tőlünk, a DressPack-tól… Ráadásul nálunk attól se kell tartanod, hogy agyonhasznált kötött pulóvert kapsz. A legtöbb termékünk ugyanis újszerű vagy új állapotú. Vagyis feljavításra nem lesz szükség, csak állagmegóvásra.

Körbenéznél? A használt ruha webáruházunkban elérhető aktuális pulóver kínálatot ITT találod.

Ha pedig a 2023-as kötött pulóver trendre vagy kíváncsi, az InStyle bejegyzése érdekelhet.