Használt ruha webáruházból trendi retro farmer - Ezért vásárolj így

Miért vásároljunk használt ruha webáruházban farmert? Legalább három-négy érvünk van ehhez. De mielőtt ezeket megnéznénk, tekintsük át, hogy milyen farmerek azok, amik igazán divatosak 2023-ban. És természetesen azt, hogy milyen farmerek kaphatók nálunk, a Dress Pack használtruha webáruházban.

Használt ruha webáruházban vásárolt retro stílusú farmert viselő üzletasszony sétál át az úttesten

Kezdjük a témát egy kis történeti áttekintéssel. Azt talán nem tudtad, hogy a farmer már nagyjából 150 éve a divat szerves része és nagy valószínűséggel a következő legalább 150 esztendőben is velünk lesz… A farmert egyébként Levi Strauss és Jacob Davis 1873-ban szabadalmaztatta. Kezdetben azonban nem hétköznapi viseletre szánták, sokkal inkább a fizikai munkához. Ugyanis olyan erős anyag, ami ellenáll az erőteljesebb igénybevételnek is. De nem csak maga az anyag, ami a tartósságot adja, hanem a zsebek rögzítésére használt szegecsek is. Anno bányászok és a keményebb igénybevétellel járó fizikai munkát végző emberek hordták. Aztán az évek során ez a "szokás" átalakult, az 1950-es években már a hétköznapi viselet részévé vált. Miután James Dean színész a “Haragban a világgal ” című filmben farmert viselt, a kék farmer a lázadás szimbólumává vált a fiatalok körében világszerte. Így egyre többen kezdtek farmernadrágot hordani. Ahogy alakult a trend, úgy tűnt el  a munkavégzés területéről, és néhány év leforgása alatt a legnépszerűbb ruhaipari alapanyag lett. A sokoldalúsága és tartóssága miatt sokféle ruhát kezdtek el gyártani belőle. Vagyis nem csak nadrágot, hanem egyebek mellett mellényt és inget is.

Idővel aztán újabb és újabb stílusok, színek és szabások születtek, amik lehetővé tették, hogy a minden évtizedben aktuális maradjon - mind a mai napig. Szóval az ilyen nadrág típus ma is divatos viselet. Sőt. Talán a retro stílus megjelenésével, visszatérésével még inkább az, mint néhány évvel ezelőtt.

 

De mit jelent ez konkrétan, milyen farmerek divatosak 2023-ban?

A mai trendek szerint minél régiesebb ihletésű egy farmer, annál divatosabb. A harang alakú nadrágok vagy a magas derekú, mom jeans-ek, illetve a skinny vagy egyenes szárú fazonok mind-mind népszerűek. A koptatott világoskék, a sötét indigókék és a fekete különböző árnyalataiban készült darabok egyaránt trendik manapság.

Szóval nem nagyon lehet mellényúlni a farmer választással. Mondhatni: egy jó klasszik aranyat ér. És nem csak azért, mert divatos és szinte mindenféle szettel felvehető. Hanem mert kis túlzással örök darab. Ahogy utaltunk rá: rendkívül strapabíró, így egy minőségi darab sok-sok évig része lehet a gardróbunknak. Ráadásul egy kis kopás sem árt neki. Sőt, az úgymond “patina” talán még trendibbé teszi.

 

És akkor itt érkeztünk el oda, hogy miért érdemes használt ruha webáruházból farmert venni.

Egyrészt mert nem létezik olyan, hogy régi farmer, mivel a jó farmer nem használódik el. Ezért bátran megvásárolhatóak secondhand webshopokban. Továbbá második tulajdonosként is újként viselheted ezeket az ikonikus darabokat. Melleseleg ott a környezettudatosság érzése, ha használt ruha webáruházból vásárolsz fenntarthatóan cselekedsz, csökkented a túlfogyasztást és mérsékled a károsanyag kibocsátást. Nincs extra munka és az ezekkel járó sok-sok környezetszennyezés. Ugyanakkor azt se feledjük, hogy használt ruhát vásárolni jó érzés - és nem csak a környezettudatosság miatt. Vásárlás során az ember úgy érzi, mintha kincset keresne, ha pedig rátalál az “aranyra”, az a boldogság érzésével tölti el. Aztán se feledjük, hogy a másodkézből beszerzett ruhák jóval olcsóbbak a ruházati boltokban megvásárolható, új termékeknél. Így talán még azt is megengedheted, hogy egy nadrág helyett akár kettőt is bele tegyél a kosárba, vagy esetleg válassz valami second hand felsőt is az új farmeredhez.

A méret miatt pedig ne aggódj. A pontos méretezés áttekintése után, illetve az "így mérünk" fül alatti infók áttanulmányozását követően biztosan nem fogsz rossz méretű választani.

 

Szóval: Mit szólnál hozzá, ha mutatnánk pár aktuálisan elérhető Dress Pack farmert? Ha kedvet kaptál egy kis használt ruha webáruházas kincskereséshez, katt ide, és máris mutatjuk, milyen outlet és újszerű darabok közül választhatsz. Levi's, GAP, Tom Tailor... Sok-sok márka farmernadrágjait találod meg a Dress Pack használt ruha webáruházban. Kattints!