Ezért szárítsd a ruhákat mosás után a szabadban

Ruhaszárítás a szabadban: A módszer jó illatúvá, kényelmessé teszi a ruhát, segít az állagmegóvásában, környezettudatos és még az egészségre nézve is hasznos.

 

Ruha szárítása a szabadban, friss levegőn, természetközeli környezetben, hegyekkel a háttérben Norvégiában. Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash

 

Ezért szárítsd a ruhákat mosás után a szabadban

Gondolkodtál már azon, hogy miért olyan friss illatúak azok a ruhák, amiket a mosás után a szabad levegőn szárítanak? És azon, hogy a ruhákra nézve milyen egyéb előnyei lehetnek annak, ha a szabadban teregetsz? Most választ adunk.

A friss levegő nem csak kellemes illatot kölcsönöz a ruháknak, hanem ellenállóbbá is teszi azokat. Hogyan lehetséges ez?

Nézzük előbb a jó illatra vonatkozó megállapítást!

A friss illat annak köszönhető, hogy a szellő a ruha szálaiból is kifújja a nedvességet. A szövetek minden része friss lesz. Emellett, ha a ruhákat a szabadban szárítjuk, a Nap ultraibolya (UV) sugárzásának köszönhetően és a természetes szél hatására a szálak megerősödhetnek. Ennek eredményeképpen a ruhadarabok puhábbak maradnak. Illetve sokkal tartósabbak, mintha szárítóban szárítottuk volna azokat. 

Fontos előnye még a ruhák szabadban szárításának, hogy kevesebb lesz bennük az allergén és a baktérium.

A friss levegő, a szellő hatékonyabban segít eltávolítani a szövetekből a poratkákat és más allergéneket. Ezáltal a szabadtéri szárítás ideális azok számára, akik allergiában és asztmában szenvednek. Ezenkívül a szabadtéri szárítás csökkenti a baktériumok szaporodását is. Ez pedig a Nap UV-sugarainak köszönhető. Így azok a mikrobák se kerülnek a ruhákban, amik az esetleges kellemetlen szagokat előidézhetik.

Nézzük meg egy kicsit a költség és a környezettudatosság oldaláról is a kérdést!

A ruhák szabadban történő szárítása pénzt és energiát is megtakarít.

Hiszen nem kell áramot használni a szárítógép működtetéséhez. Ezenkívül mivel a szabadtéri szárítás megóvja a ruhák állagát, később lesz szükség új ruha vásárlására. Ami a klímának és a pénztárcának is hasznos. 

Úgyhogy nem kérdés: ha van rá lehetőség, célszerű a ruhákat a szabadban szárítani. És nem csak a friss illat miatt. A szabadtéri szárítással óvjuk a ruhák minőségét, megszabadulunk az allergénektől és a baktériumoktól, ráadásul még energiát is spórolunk. Ami hosszú távon a pénztárcánkra és a környezetre nézve is jó hatással van.

És persze a friss, napon szárított ruha felvételének érzését se hagyjuk ki. Aki tudja, hogy ez milyen remek dolog, az valószínűleg - amikor csak teheti - szabad levegőn szárítja a ruháit. 

Te is tegyél így a DressPack-on vásárolt ruháiddal.