Esküvőre mész? - adunk 5 tippet a ruhaválasztáshoz!

Vendégként vagy hivatalos egy esküvőre? Fogalmad sincs mit vegyél fel? Mit szabad és mit nem, ha ruhát keresel? Adunk néhány tippet!

Nem könnyű esküvőre megtalálni a megfelelő ruhát. Rengeteg írott és íratlan szabály létezik, ha vendégként érkezel a Nagy napra. Adunk most 5 tippet, amivel könnyebben fog menni a ruhaválasztás.

 

A színszabály

Talán a legfontosabb szabály egy esküvőn, amit mondani sem kell, hiszen egyértelmű. Vannak bizonyos színek, amelyeket vendégként nem illik hordani. 
Fehér: Ez a legegyértelműbb. Fehér színű ruhát a menyasszony visel, így semmiképpen ne érkezz fehérben. Próbáld elkerülni ennek a színnek a közeli árnyalatait is, hiszen ez a nap a menyasszonyról és a vőlegényről szól. Hagyd meg nekik a figyelmet.

Piros: A Nagy nap menetrendjéhez tartozik a menyecske ruha, ami piros. Ahogyan a fehér szín sem illendő viselet vendégként, úgy a pirosat is ezen okból kifolyólag érdemes kerülni.

Fekete: A fekete a gyász színe, ezért ezen a vidám napon nem ajánlatos viselni. Ha mégis feketét vennél fel, mindenképpen dobd fel valami másik színnel.

 

Ha feketét viselnél, ügyelj rá, hogy egy másik szín megtörje a feketét.
Ha feketét viselnél, ügyelj rá, hogy egy másik szín megtörje a feketét.

 

Megfelelő elegancia

Íratlan szabály ugyan, de sok esetben nehéz eldönteni, mennyire szükséges elegánsan megjelenni egy esküvőn.  Figyelj rá, hogy ne legyen túl gyászos, vagy nagyon formális a megjelenésed, illetve kerüld az alulöltözöttséget! 

A hagyományos fekete-fehér kombóval nem tudsz mellé lőni,
de figyelj rá, hogy dobd fel valami ékszerrel is.
Egy egyszerű ruha is lehet extrább egy kis mintával.

Legyen kényelmes

Az esküvő a boldogságról, ünneplésről szól. Nagyon fontos, hogy a ruha amit választasz kényelmes legyen. Ne csússzon le, ne szorítson, ne kelljen mindig igazgatni és az anyaga is kellemes legyen. Gondolj csak bele, egész délután és este abban a ruhában leszel. Biztosan lesz tánc, esetleg egyéb program is, így fontos, hogy kényelmes ruhában és cipőben legyél.

Laza, könnyed esésű ruhában biztosan magabiztosnak érzed majd magad.

A saját stílusod legyen az első

Sok embert már a hideg rázza a gondolattól, hogy egész este egy kis szoknyában kell majd feszengenie. Egy esküvőre nem elvárás a kisruha. Ne aggódj, ha nem szereted ezeket a darabokat. Olyan ruhát egyél fel, amiben tényleg jól érzed magad és nem kell szoronganod benne egész nap. 

Egy csinos nadrággal és egy szép felsővel is lehetsz elegáns.

 

Használj kiegészítőket

Egyszerűbb, hétköznapi ruhadarabot is fel tudsz dobni néhány kiegészítővel, amivel elegáns hatást érhetsz el. Csalj bátran a kiegészítőkkel, ha egy kényelmesebb darabot szeretnél inkább felvenni.

 

Bízunk benne, hogy ezek a tanácsok segítenek majd a megfelelő esküvői outfit kiválasztásában.