Bő szárú nadrágok - Kinek áll jól ez a nyári viselet?

Nyáron rendkívül népszerűek a bő szárú nadrágok. Nem véletlenül. Hiszen ezek nem csak kényelmesek, hanem divatosak is. De vajon mindenkinek jól állnak?

Divatos hölgy bő szárú nadrágban áll egy fa alatt
Fotó: Wesley Davi

 


Bő szárú, mintás nadrágok - Kinek áll jól ez a nyári viselet?

A nyári időszakban óriási népszerűségnek örvendenek a bő szárú, lenge anyagú, mintás nadrágok. Nem véletlenül. Hiszen ezek nem csak kényelmesek, hanem rendkívül elegánsak és kiválóan párosíthatók különféle szettekkel. De vajon mindenkinek jól állnak?

A válasz: alapvetően igen. Hiszen a stílus szubjektív. Szóval senkit se szabad lebeszélni arról, hogy olyan ruhát vegyen fel, amiben jól érzi magát. Ettől függetlenül vannak iránymutatások arra vonatkozóan, hogy melyik testalkathoz milyen bő szárú nadrág fazon az előnyös.

Mire gondolunk?

Például arra, hogy a bőszárú nadrág alapvetően a magas embereknek lehet ideális viselet. A hosszabb lábú hölgyeknek optikailag előnyösebb, mint az rövidebb lábúaknak
Legalábbis a klasszikus, hagyományos derekú fazon.

Természetesen az alacsonyabb nőknek se kell lemondani a bő szárú nadrágokról. Viszont az esetükben előnyösebb, ha magas derekú változatot választanak. Ezzel a megoldással “meghosszabbítható” a láb. 

Ugyanakkor a bő szárú nadrág előnyös lehet azok számára is, akik egy kicsit molettebbek az átlagnál. Az ilyen nadrágok ugyanis ízlésesen takarják az erősebb lábakat, a szélesebb csípőt.

Hátha még a mintával is játszunk…

A csíkos minta például optikailag nyújt az alakon. Mondhatni, karcsúsít. De természetesen más minta is szóba jöhet. Viszont arra ügyeljünk, hogy alacsonyabb alkat esetén a minta ne legyen túl nagy méretű. Ellenkező esetben vizuális zavar keletkezhet, ami nem feltétlenül hat jól a megjelenésre. A minta egyébként lehet geometriai alakzat és nőies virágminta egyaránt. Bátran válasszunk olyan megjelenést, ami közel áll a stílusunkhoz, a személyiségünkhöz. Ebből semmi esetre se engedjünk! Főleg ne nyáron, amely időszak a szabadságról, a lazaságról, az élet élvezetéről szól.

És, hogy hol szerezzük be a bőszárú nadrágokat?

Azoknak, akik szeretik az egyedi megoldásokat, környezettudatosan gondolkodnak és pénztárcabarát módon vásárolnának, érdemes körbenézni a használt ruha webáruházakban. Mondjuk a DressPack oldalán, ahol folyamatosan frissül az árukészlet. Így napról napra újabb divatos szettekkel találkozhatsz.

Nézz körül, és válassz magadnak akár egy egyedi stílusú, lenge, bő szárú nyári nadrágot. Hajrá!