A használt ruha nem ciki - Itt a fenntartható divat!

Sokakban még mindig az a kép él, hogy a használt ruha vásárlása ciki, ám valójában egyre elterjedtebb már a fiatalok körében is a fenntartható divat.

A használt ruha vásárlása Amerikában már régóta nagy divat. A fiatalok körében egyre fontosabbá vált, hogy óvják Földünket, ezért egyre többen mondanak nemet a felesleges új ruhanemű vásárlására. A fast fashion áruházak rendkívül megterhelik a bolygónkat, ami hosszú távon nem fenntartható. A fiatalok ezt felismerték és egyre többen választják a másodkézből beszerezhető ruhákat.

Itt a fenntartható divat! A használt ruha menő!

 

A rendszerváltás után jelentek meg Magyarországon az első turkálók és számuk lassan-lassan, de egyre növekedtek. A használt ruha vásárlása ekkor egészen másként élt még a fejünkben. A legtöbb ilyen turkálóban bolyhos, kopott és furcsa szagú darabokat találhattunk csak, ami nem fest túl jó képet a használt ruha vásárlásról.

Ez azonban a 2000-es évek elején folyamatosan változott. Mára már egészen odáig jutottunk, hogy a használt ruha vásárlás nem csak hogy nem ciki, de menő is! A használt ruha vásárlásával ugyanis te is véded a környezetünket és óvod a Földünket a káros anyagoktól. A fiatalok már felismerték, hogy a környezetünket csak mi magunk tudjuk megóvni, így sokkal inkább preferálják ők is a fenntartható forrásból beszerezhető ruhaneműket.
 

@flrpnt

Fiatalok körében a használt ruha vásárlása nagyon is népszerű

És hogy mi a helyzet a divattal? Rengeteg minőségi használt ruha közül válogathatsz, amik tökéletesen passzolnak a mai divathoz. Lényegében ugyan azokat a termékeket megtalálod a használt ruha kínálatban, amiket ma is megtalálsz az üzletekben. Ám ha a használt ruhát választod a környezettudatosság mellett teszed le a voksodat.